Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Forloren skildpadde

Beskrivelse
I gamle dage spiste man ægte skildpaddesuppe, hvis det skulle være meget fint.
Den forlorne udgave indeholder ikke skildpaddekød, så der kan alle være med.
Det er en ret, der tager sin tid at lave, så det er ikke noget, man giver sig i kast med, en time før den skal sættes på bordet.
Det kan godt betale sig at lave en stor portion, når man er igang, for den egner sig godt til at fryse ned.
Retten skal påbegyndes dagen før, den skal spises.
Da den originale opskrift på forloren skildpadde tager halve eller hele dage at lave, eksisterer den nu mest som dåsemad. Og det er synd! Denne version er langt lettere at lave, lidt mere fræk og absolut fremragende.

 

 

Ingredienser

600 g kalvebov (eller kalveskank)
2 spsk tomatpure
1 spsk salt
5 peberkorn
3 laurbærblade
4 stilke timian
ca. 7 dl vand
5 gulerødder, skiver
2 løg, grove stykker
3 spsk mel
salt og peber
1 dl sherry
150 g fiskefars til fiskeboller
4 økologiske æg
lidt frisk timian

Fremgangsmåde

Skær kødet i tern og brun det i en stegegryde.
Vend tomatpure og krydderier heri og tilsæt derefter vand til det næsten dækker, og kog det ved svag varme i ca 1½ time.
Tilsæt grøntsagerne og kog kødet i yderligere ca. ½ time til det er mørt.

Jævn det hele med en meljævning af mel og vand.
Kog sovsen godt igennem, smag til med salt, peber og sherry.

Steg fiskefrikadellerne og anret det evt. sammen med friske sauterede grøntsager.

Servér retten med smilende æg, timian og et glas sherry.