Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Forårsruller med filodej

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

 1 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1 håndfuld bønnespirer
1/2 spidskål
300 g hakket oksekød
olie
2 tsk paprika
2 tsk karry
lidt chiliflager
salt
peber
2 pk filodej (120 g pr. pakke)
1 æg

Fremgangsmåde

Pil løg og hvidløg, og skær dem i tern.
Skræl gulerødderne, og skær også dem i fine tern.
Skyl bønnespirer og spidskål, og snit det fint.
Svits det i lidt olie på en pande, til det er gyldent. Læg det til side.

Brun kødet på panden i olie, og krydr med krydderierne.
Smag til, og tilføj evt. flere krydderier.
Kom grøntsagerne tilbage på panden, og bland det hele godt sammen.
Sluk for blusset.

Læg fire lag filodej oven på hinanden, men pensl først hvert lag med lidt sammenpisket æg.
Skær filodejen ud i 3 aflange stykker, og placér lidt fyld i den ene ende.
Fold forårsrullerne sammen ved at begynde at rulle dem lidt sammen.
Luk så enderne ind over, pensl med æg, og rul dem stramt sammen 
Fortsæt, til der ikke er mere filodej og fyld.

Pensl dem med lidt olie, og bag dem ved 220 grader i ca. 10 minutter, eller til de er gyldne.