Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Cordon Bleu med grøn salat

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

4 kalveschnitzler, a ca. 160 g
4 skiver kogt røget skinke,
4 skiver emmentaler eller anden gul ost,
1 dl hvedemel
3 æg
2 dl rasp
50 g smør

4 frostposer

Salat
2 hjertesalat, 400 g
4 jordskokker, 160 g
1 lille broccoli, 250 g
10 isterninger
2 røde æbler, 300 g

Dressing
2 spsk æbleeddike eller anden kryddereddike
2 spsk olie
½ tsk sukker

Fremgangsmåde

Skyl salat og broccoli. Skær broccoli i så tynde skiver som muligt gerne på en mandolin, kom skiverne i en skål med isvand.
Skær salaten i strimler.
Skrub jordskokker, skyl æbler, og skær dem i tynde skiver.
Bland eddike, olie og sukker og vend det i salaten lige inden servering.

Læg hver kalveschnitzel i en frostpose og bank dem så flade som muligt fx med en lille tung gryde.
De skal være max ½ cm tykke gerne tyndere.
Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle, krydr med salt og peber.
Læg en skive skinke og en skive ost på den ene halvdel af schnitzlerne.
Fold den anden halvdel over og sæt en kødnål i.
Kom mel i en dyb tallerken, sammenpisket æg i en anden og rasp i en tredje tallerken.
Vend hver enkelt i mel, derpå i sammenpisket æg og til sidst i rasp.
Lad paneringen sætte sig inden de steges.
Varm smør på en pande ved god varme.
Lad det bruse af og blive gyldent.

Steg schnitzlerne 2-3 minutter på hver side.
Tag dem af og læg dem på fedtsugende papir.