Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Chiligryde

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

2 fed hvidløg
1 rød chili
1 løg
ca. 500 g hakket oksekød
1 rød peberfrugt
150 g grønne bønner (kan godt være frosne)
1 ds majs (lille)
1 ds kidneybønner
2 ds hakkede tomater
1 ds tomatpuré
salt
peber
2 spsk chilipulver
1 spsk paprika
1 spsk sukker
1 håndfuld frisk rosmarin

Fremgangsmåde

Hak løg, chili og hvidløg.
Svits dette i lidt olie, som er blevet varmet op i en dyb gryde.
Før løget når at få farve tilsættes det hakkede oksekød.
Lad dette stå og stege indtil kødet er gennemstegt.

Skær peberfrugten i små stykker og kom det i gryden sammen med majs, kidneybønner og grønne bønner.
Lad dette stå og simre i nogle minutter inden du tilsætter hakkede tomater og tomatpuré.

Krydr med chilipulver, paprika og sukker.
Hak rosmarinen og rør det i suppen. Smag til med salt og peber.

Gryderetten skal stå og småkoge i mindst 20 minutter, før den serveres.
Har man endnu bedre tid så bliver retten bare bedre af at stå endnu længere, men dog ikke længere end 1½ time.

Server gryderetten med ris til, hvis du ønsker den skal mætte lidt mere.
Man kan evt. også pynte gryderetten med nogle rosmarinstilke inden man serverer den.