Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Chili con carne med låg af majsbrød |
|
Ingredienser |
1 portion (eller en rest) chili con carne til ca 4 pers
225 gr majsmel
50 gr hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk sukker
1-2 tsk salt
3 dl kærnemælk
1 æg
2 spsk olie
75 gr revet ost, fx gul cheddar
Fremgangsmåde |
Opvarm chilien og fordel den i et dybt, ildfast fad eller lad den blive i gryden, hvis gryden kan tåle at komme i ovnen – se kommentar vedr. størrelse på fad/gryde ovenfor.
I en skål blandes majsmel, hvedemel, bagepulver, sukker og salt. I en anden
skål blandes kærnemælk, æg og olie.
De våde ingredienser blandes i de tørre og der røres til en glat og lind dej.
Fordel dejen ovenpå chilien i fadet eller i gryden.
Drys med revet ost og bag i ovnen ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 30
minutter til majsbrødet er gyldent og gennembagt. Server straks.
Server straks.
Tip: Der kan tilsættes majskorn, forårsløg, hakket rød chili, jalapeños eller lignende til dejen, men husk at tage højde for styrken i chili con carnen, inden der tilsættes alt for meget chili. |