Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Boeuf Bourguignon

Beskrivelse:

 

 

Ingredienser

100 g bacon i tern. uden svær
700 g skært oksekød i terninger
500 g champignon
400 g gulerødder
15 perleløg
2 fed hvidløg
3 dl vand
5 dl kraftig rødvin
2 terninger okse bouillon
2 stk. laurbærblade
1 tsk. frisk timian
2 - 3 spk. hvedemel
Salt og peber

Tilbehør:
Kartoffelmos eller ris.
Grøn salat og flütes

Fremgangsmåde

Baconterningerne brunes i en gryde.
Vend kødstykkerne i melet og brun det i gryden.

Kom perleløg på samt gulerødderne som er skåret i skiver.
Champignon kommes i gryden.
Lad det hele brune lidt.

Tilsæt rødvin, vand og oksebouillon.

Hvidløg hakkes fint og kommes i gryden sammen med krydderierne.
Rør lidt i gryden indtil retten begynder at småkoge.

Dæmp varmen og lad det småsimre under låg til det er mørt.
Rør af og til i retten.

Smag til med salt og peber.