Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Beskrivelse |
|
|
|
800 g okseklump i tynde skiver (12 stk.)
12 strimler røget spæk, ca. på størrelse med en lillefinger
12 stave gulerod af samme størrelse som spækket
1/2 knoldselleri
2 løg
2 gulerødder
1/2 hvidløg
2 spsk. koncentreret tomatpuré
2-3 kviste frisk timian
3-4 laurbærblade
8-10 peberkorn
8 dl oksebouillon
1 spsk. smør
2 spsk. olivenolie
smørbolle af 1 spsk. mel og 1 spsk. smør
2 dl fløde
evt. kulør
Rens grøntsagerne og skær dem groft ud. Bank kødskiverne let ud med en
kødhammer og krydr dem med salt og peber.
Læg et stykke spæk og et stykke gulerod på hver skive, rul kødet omkring fyldet
og bind med kødsnor.
Brun rullerne i smør og olie i en stegegryde, og tag dem derpå op.
Kom alle grøntsagerne i gryden og brun dem, mens der jævnligt vendes på dem.
Tilsæt tomatpuré og steg det med i et minuts tid.
Hæld oksebouillon på og læg de benløse fugle tilbage i gryden. Kom timian,
laurbærblade og peberkorn ved.
Dæmp varmen og læg låg på gryden. Lad retten simre roligt i ca. 1 1/2 time til
kødet er helt mørt.
Tag rullerne op af gryden og si saucen.
Indholdet af sien kasseres.
Bring saucen i kog og jævn den med en smørbolle.
Tilsæt piskefløde, kog op, og smag til med salt og peber.
Giv evt. saucen lidt kulør.
Læg atter de benløse fugle tilbage i gryden, og varm dem igennem i saucen.
Server med en god kartoffelmos til samt evt. råsyltede tyttebær eller
ribsgelé.