Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Adana kebab

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

500 g hakket lammekød ca 10 % – eller oksekød
2 tsk hel spidskommen – stødt eller kværnet
1 tsk kanel
1 spsk hele korianderfrø – stødt eller kværnet
1 spsk stærke chiliflager
1 spsk hel sort peber – stødt eller kværnet
1 spsk sumak
1 løg – skåret i kvarte
3-4 fed hvidløg – i mindre stykker
1 rød peberfrugt – i mindre stykker

Fremgangsmåde

Kom krydderier, løg, hvidløg og peberfrugt i en foodprocessor og hak det til en ensartet masse.
Tilsæt kødet og “kør”, indtil kødet og de øvrige ingredienser er grundigt blandet.

Lad farsen hvile på køl, imens du laver myntedressingen (se opskriften længere nede på siden) og ordner grøntsagerne som skal bruges som tilbehør.

Form farsen til ca 8 aflange flade pølser – meget gerne omkring et spyd. Steg kødet 3-4 minutter på hver side på en gloende hed grillpande eller rigtig grill.

Adana-Myntedressing:
Ca 3 dl tyrkisk yoghurt – jeg brugte en mager en af slagsen
1 spsk olivenolie
3 fed hvidløg – presset
Saft af ½ lille citron
1½ tsk tørret mynte
Salt og peber.

Rør alle ingredienser til en dressing, og lad den trække på køl, imens du ordner grøntsager og steger kødet.

Endvidere:
Pitabrød eller fladbrød
Salat
Tomat
Eventuelt agurk
Eventuelt syltet chili eller andet syltet grønt