Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Jambalaya

Beskrivelse
En skøn jambalaya med en fin konsistens og god fylde fra skinke, rejer og farverig peberfrugt.
Her får du lov at blande alt godt fra havet (og landjorden) til en velsmagende ret.
Også en god anledning til at få brugt evt. rester.

 

 

Ingredienser

 2 dl ris
3 dl fiskebouillon til at koge risene i
300 g rejer (pillede)
200 g kogt skinke
1 løg (stort)
1 grøn peberfrugt
20 g smør
1 fed hvidløg
2 spsk hvedemel
4 dl tomatjuice
1 kvist timian
salt

Fremgangsmåde

Ris koges i en gryde i fiskebouillonen.

Løg snittes, hvidløg presses og det steges i fedtstof ved høj varme.
Mel drysses i og det mikses sammen, hvorpå tomatjuicen kommes i.
Det får lov at koge til massen tykner.
Skinke og peberfrugt snittes i firkanter, som tilsættes saucen sammen med rejerne.
Lad det varme igennem.

Krydr med salt og peber efter smag og sæt retten samt risene frem med det samme.