Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Beskrivelse
De er perfekte som mellemmåltid, i madpakken, i
buffeten eller til sammenskudsgildet. |
|
|
|
Dej
15 g gær
3 spsk olie
1/2 tsk salt
2 dl vand
2 dl creme fraiche 9%
50 g speltmel (sigtet)
100 g pizzamel
475 g hvedemel
1 æg
Fyld
1 bdt persille
5 persillerødder
5 gulerødder
5 kartofler
100 g emmentalerost
1 rødløg
1 porre
salt
peber
Opløs gæren i vand og creme fraiche.
Tilsæt olie og salt.
Kom speltmel og pizzamel i og herefter lidt hvedemel af gangen.
Ælt dejen.
Lad den hæve mens grønsagerne klargøres.
Skræl kartofler, gulerødder og persillerødder.
Pil løget og rengør porren.
Skær kartofler, gulerødder, persillerødder, løget og porren i grove stykker.
Kom kartofler, gulerødder og persillerødder i en gryde med vand og lad dem koge til de næsten er møre.
Tilsæt så løget og porren.
Vask og hak persillen.
Riv osten.
Hæld vandet fra grøntsagerne når de er helt mørre og mos dem sammen med osten og
persillen.
Smag til med salt og peber.
Rul dejen ud og lav nogle runde cirkler med en skål, som har en diameter på
cirka 15 centimeter.
Kom fyldet på halvdelen af cirklen, fold den anden halvdel over og tryk med en
finger rundt i kanten og herefter med en gaffel, så de får en fin kant.
Pisk ægget sammen og pensel piroggerne.
Bag dem i ovnen i 10-12 minutter ved 185 grader.