Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Beskrivelse |
|
|
|
600 g oksefilet eller rumpsteak
2 løg (store)
4 spsk smør
1/4 l bouillon (kraftig)
1/4 l piskefløde eller creme fraiche
1 spsk fransk sennep
1/2 spsk tomatpuré
saften af 1/2 citron
salt
peber (friskkværnet)
250 g champignoner
revet muskatnød
muskatblomme
tomatpuré
Snit fileten i lange, brede stykker.
De svitses kort i ca. 1 min. ved kraftig varme.
Fjern det fra varmen og sæt det et lunt sted.
Snit løgene i små stykker og steg ved høj temperatur til de er lidt bløde.
Kom bouillon i og varm op til kogepunktet.
Fjern det fra varmen.
Panden/gryden opvarmes atter inden creme fraiche/fløde tilsættes.
Oksekødet og saften fra det kommes i sammen med løg, bouillon, sennep, tomat og
citronsaft.
Skru op for temperaturen, men uden at retten begynder at koge.
Tilsæt evt. champignon, snittet i skiver til sidst samt en smule reven
muskatnød.
Lidt tomatpuré kan også kommes i, men så er det ikke længere en autentisk Bøf
Stroganoff.
Ret an med kartoffelmos og drik gerne et glas kraftig rødvin til maden.