Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Beskrivelse |
|
|
|
2 løg (store)
olie
2 fed hvidløg
2 ds hakkede tomater
ca. 2 1/2 dl vand
1 terning oksebouillon
2 ds tomatpuré (à 140 gram)
1 frisk chili
400 g hakket oksekød (eller hakket svin og kalv)
lidt olie
200 g kidneybønner
1 ps tacokrydderi
1 ds majs
Tilbehør
revet ost
creme fraiche
nachos
Snit løg fint, og svits det i lidt olie i en stor gryde.
Pres hvidløg, tilsæt det, og svits videre, til løgene er gyldne.
Tilsæt hakket tomat, vand, bouillonterning og tomatpure, og lad det koge op.
Flæg chilien på langs, fjern kornene og hinderne, og hak den helt fint.
Kom den derefter op i gryden.
Blend suppen med en stavblender, til den har den ønskede konsistens.
Svits det hakkede oksekød på en pande i lidt olie.
Tilsæt derefter kidneybønner (uden lagen) og tacokrydderi.
Bland det godt, og tilsæt evt. vand, hvis det er nødvendigt.
Kom kødet og kidneybønnerne op i gryden, og tilsæt majs.
Bring suppen i kog, og lad den boblekoge i et par minutter.
Hvis suppen er for tyk, kan du evt. tilsætte lidt ekstra vand.
Server suppen i en dyb skål med lidt revet ost, en klat creme fraiche og en
håndfuld nachos på toppen.