Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Mexicansk Chili Con Carne

Beskrivelse
Chili con carne som den laves i Mexico - med en god fylde og den rigtige, spicy smag.
Juster mængden af chili efter hvor stærk du ønsker den.
Har du nogen til bords, som elsker stærk mad? Du sætter blot en skål med jalapeños frem.

 

 

Ingredienser

500 g hakket oksekød
2 spsk olie
4 løg
2 fed hvidløg
3 peberfrugter
1 spsk spidskommen
chilipulver efter smag
3 ds kidneybønner i chilisauce
2 ds hakkede tomater
1 ds tomatpuré à 70 g
1 oksebouillonterning
3 dl vand
2 spsk muscovadosukker (eller rørsukker eller alm. sukker)
salt

Forslag til tilbehør
creme fraiche
jalapeños
cheddarost (Revet)
brød

Fremgangsmåde

Svits kødet i olien i en stor gryde.
Hak løg og hvidløg og lad det svitse sammen med kødet.

Skær peberfrugterne i tern og kom dem i gryden.
Tilsæt spidskommen og chili.
Rør godt rundt. Lad retten svitse et minuts tid.

Tilsæt bønner (inkl. chilisaucen), hakkede tomater, tomatpure, bouillonterning og vand.

Lad den mexicanske chili con carne simre ved svag varme i minimum 15 minutter inden den smages til med muscovadosukker og salt.

Server f.eks. med en klat creme fraiche, jalapenos og/eller revet cheddar.