Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Spaghetti carbonara

Beskrivelse
Den perfekte ret til en travl hverdag.
Du behøver hverken ret mange ingredienser eller ret meget tid for at lave den cremede spaghetti carbonara, som den laves i Italien.

 

 

Ingredienser

500 g spaghetti
300 g bacon i skiver eller tern
5 pasteuriserede æggeblommer
2 dl fløde
2 skalotteløg
salt
peber
evt. lidt persille eller basilikum
evt. 4 spsk revet parmesanost

Fremgangsmåde

Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
Steg baconen sprød på en pande og lad det derefter dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.

Hak skalotteløget fint og rør det sammen med æggeblommer, fløde, salt og peber.
Rør evt. krydderurter og parmesanost i.

Hæld vandet fra den kogte spaghetti.
Lad spaghettien blive i gryden og hæld æggeblandingen i.
Rør rundt indtil det har den ønskede konsistens.

Bræk den sprøde bacon i mindre stykker og rør det i retten eller brug det som drys ved servering.
Drys evt. også med friske, hakkede krydderurter.