Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Ceviche

Beskrivelse
er en kold fiskesalat, der ofte består af frisk søtunge, rejer eller blæksprutte marineret med engelsk sovs, lime, koriander og løg.
Retten er populær i de latinamerikanske lande, ingredienserne varierer efter region. Stammer fra Vicekongedømmet i Peru. En teori mener, at retten har fået navnet fra sproget quechua "siwichi"

 

 

Ingredienser

 ca 300 g hvid fisk (lyssej, hellefisk, torsk eller anden hvid fisk filet uden skind og ben)
2 limefrugter
1 citron
1 rødløg (lille)
16 cherrytomater
1/2 bdt frisk koriander
1/2 frisk chili
lidt salt (fint)

Fremgangsmåde

Skær fisken i tynde skiver og læg skiverne i en skål.
Pres limefrugternes og citronens saft ud over fisken.
Lad det trække i køleskabet 1 times tid. Syren fra citrusfrugterne "koldkoger" fisken.

I mellemtiden hakkes rødløg og chili fint (husk at fjerne kernerne først).
Tomaterne skylles og skæres i kvarte.
Koriander hakkes fint.

Når fisken har trukket 1 times tid, hældes citrussaften fra og fisken drysses med en lille smule fint salt for at stoppe koldkogningen.

Bland fiskestykkerne med de øvrige ingredienser og servér cevichen med det samme.