Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Italiensk mørbradgryde

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

1 svinemørbrad
2 løg
2 fed hvidløg
2 røde peberfrugter
3 spsk olie
2 ds hakkede tomater
1 ds aspargs snitter
1 tsk paprika
2 dl piskefløde
salt
peber
2 spsk tørret oregano
evt. 1 spsk balsamico

Servér f.eks. med:
pasta eller kartoffelmos eller ris
evt. 1 bdt frisk basilikum
evt. revet mozzarella til at drysse over

Fremgangsmåde

Skær sener og fedt af mørbraden og skær den i skiver.

Hak løg og hvidløg og skær peberfrugterne i tern.

Kom 2/3 af olien i en gryde og brun mørbradstykkerne ved høj varme.
De skal blot stege et minuts tid på hver side.
Tag dem op af gryden og læg dem på en tallerken eller et fad.

Kom resten af olien i gryden og steg løg, hvidløg og peberfrugter deri.

Kom mørbraden tilbage i gryden sammen med de hakkede tomater, asparges, paprika, fløde, og oregano.
Lad retten simre ved lav-middel varme.

Halvér tomaterne og kom dem i gryden.
Lad retten simre i 5 minutter (så tomaterne lige bliver blødgjort lidt, men uden at de bliver helt udkogte).

Smag til med salt, peber og evt. balsamico. Så er mørbradgryden klar til servering.

Jeg serverer oftets retten med pasta (det synes jeg passer bedst til den italienske smag), men den kan også serveres med f.eks. kartoffelmos eller ris.

Drys evt. med revet mozzarella og frisk basilikum ved servering.