Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Lasagne

Beskrivelse
opskrift på hvordan du laver en rigtigt god lasagne.

 

 

Ingredienser

 

Kødsauce
500 g hakket oksekød
3 spsk olivenolie
100 g bacon
2 løg (mellemstore)
2 gulerødder
2 stilke bladselleri
3 fed hvidløg (knuste)
6 tomater
3 spsk tomatpuré
2 1/2 dl bouillon
2 dl rødvin
3 spsk persille (Hakket)
1/2 tsk revet muskatnød
salt
peber (friskkværnet)
mælk

Bechamelsauce (kan købes færdigt, men smager ikke helt af det samme)
75 g smør
75 g hvedemel
4 1/2 dl mælk
salt
peber

Dertil
150 g parmesanost (kommes over lasagnen inden den bages)
lidt smør (kommes over lasagnen inden den bages)

Fremgangsmåde

Skær baconen i små terninger.
Pil løget, skræl gulerødderne.
Hak løgene, gulerødderne og bladselleristilkene fint.
Skær tomaterne i små stykker.
Opvarm olien i en gryde og svits de hakkede løg, baconen og oksekødet i ca. 5 min., tilsæt de hakkede gulerødder og de hakkede bladselleristilke, og svits blandingen yderligere et par minutter.
Tilsæt bouillonen, rødvinen, de hakkede tomater, persillen.
Rør kødsaucen godt igennem og skru ned på svag varme.
Kom så meget mælk i at det lige dækker alt i gryden.
Lad saucen småsimre i ca. ½ time.
Tilsæt evt. mere bouillon og smag til med salt og friskkværnet peber.

Kog mælken til bechamelsauce i en gryde.
Smelt smørret i en anden gryde.
Rør melet i smørret ved svag varme.
Pisk mælken i blandingen og kog saucen ved svag varme i ca. 10 min.

Sæt ovnen på 200 grader. Smør et lille ovnfast fad.
Dæk bunden med et lag kødsauce og derefter et lag bechamelsauce.
Læg et lag lasagneplader oven på bechamelsauce og derefter et lag kødsauce, så bechamelsauce, lasagneplader o.s.v. slut med bechamelsauce som det øverste lag og drys med et lag parmesanost over.

Fordel nogle små smørklatter over retten og bag den i 30-40 min. v/200 grader.