Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Indisk gryderet med kylling

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

Marinade
1 tsk paprika
3 tsk garam masala
1/2 tsk spidskommen
1/4 tsk cayennepeber
1/2 tsk gurkemeje
2 1/2 dl naturel yoghurt

Gryderetten
800 g kyllingebryster
75 g smør
3 stk løg
3 fed hvidløg (friskpresset)
2 tsk stødt ingefær
2 tsk spidskommen
3 tsk garam masala
2 spsk tomatpuré
4 dl tomatpassata
5 dl hønsefond
2 dl madlavningsfløde (18 %)
salt
evt. frisk koriander
4 dl ris

Fremgangsmåde

 

Bland alle ingredienserne til marinaden.
Skær kyllingebryst i mindre stykker, og kom dem i en frysepose sammen med marinaden.
Læg det på køl i ca. 4 timer – gerne længere.

Forvarm ovnen til 225 grader.
Læg kyllingestykkerne på en rist.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt den i ovnen.
Sæt risten med kyllingestykkerne ovenpå, så marinaden ikke drypper ned i ovnen, men på bagepapiret.
Bag dem i ca. 15 minutter, og lad dem derefter hvile et par minutter.

Smelt 2/3 af smørret i en gryde.
Hak løg, og tilsæt det.
Lad løgstykkerne svitse med, til de er gyldne, og tilsæt derefter friskpresset hvidløg, stødt ingefær, stødt spidskommen og garam masala.
Lad det stege lidt med.
Tilsæt derefter tomatpure og tomat passata.
Lad saucen simre ved middelvarme i ca. 15 minutter, eller til den begynder at tykne.
Tilsæt så hønsefond og fløde, og lad den koge op igen.

Del evt. kyllingen i mindre stykker, og kom den i saucen.
Lad gryderetten simre, til kyllingen er færdig. Smag til med salt, og tilsæt evt. friskhakket koriander.
Rør den sidste tredjedel af smørret ind i saucen før servering.

Kog risene efter anvisning på pakken, og server den sammen med gryderetten.

Tip:
Retten kan også serveres med lidt naanbrød til.