Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Beskrivelse |
|
|
|
400 g hakket kalvekød (eller lammekød eller halvt af hver)
1 æg
2 spsk hvedemel
1 dl mælk
1 løg
2 fed hvidløg
3 spsk rosmarin
75 g feta
salt
peber
1 spsk olivenolie
Kartoffelstave
4 bagekartofler
2 tsk tørret rosmarin
groft salt
Tomatsalat
500 g tomater
1 løg
frisk basilikum
Dressing
1 spsk olivenolie
1 spsk æbleeddike
1 spsk vand
1/2 tsk dijonsennep
salt
peber
Tilbehør
groft brød
Hak løg og hvidløg fint.
Rør kødet sammen med æg, mel, mælk, løg, hvidløg, rosmarin og smuldret feta.
Krydr med salt og peber, men pas på med for meget salt, da feta i sig selv er
ret salt.
Lad farsen hvile en halv times tid.
Form farsen til frikadeller og steg dem gyldne på begge sider i olien på en varm
pande.
Skræl kartoflerne og skær dem i stave.
Fordel dem i et ildfast fad.
Drys med rosmarin og salt, og bag dem ved 225 grader i ca. en halv time.
Tomatsalat:
Skær tomaterne i skiver og læg skiverne på en tallerken eller et fad.
Skær løget i skiver.
Læg løgringene oven på tomatskiverne. Pynt med hakket basilikum.
Dressing:
Rør alle ingredienserne sammen og hæld dressingen over tomatsalaten.
Server frikadellerne med kartoffelstave, tomatsalat og brød.