Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Tærte med asparges og bacon

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

 1 pk tærtedej
6 skiver bacon
1 bdt asparges
1 løg
200 g hytteost
6 æg
salt
peber

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180 grader.

Tryk dejen ud i en tærteform, og prik bunden med en gaffel.
Spred baconskiverne ud på en bradepande beklædt med bagepapir.
Sæt både bacon og tærtebunden ind i ovnen i 15 minutter.

Knæk imens den træede ende (bunden) af aspargesene.
Skær toppene af, og læg dem til side.
Skær resten af aspargesene i mindre stykker, og kom dem op i en skål.
Kog noget vand op (det er hurtigst i elkedlen), og hæld det over aspargesstykkerne (ikke toppene).
Lad det stå i et minut, og lad derefter stykkerne dryppe af i et dørslag.
Skræl og halver løget, og skær det derefter i tynde skiver.

Tag tærtebunden ud efter de 15 minutter, og fordel aspargesstykker og løg over bunden.
Blend hytteost og æg, og smag til med salt og peber.
Hæld blandingen i tærtebunden.
Fordel de forstegte baconskiver over fyldet, og pynt med aspargestoppene.

Bag tærten i ca. 30 minutter, til æggemassen er fast og gennembagt.