Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Syltede rødbeder |
|
Ingredienser |
4 store sylteglas.
2 kg kogte rødbeder, se ovenfor
2,5 dl vand
7,5 dl lagereddike
375 gr sukker
4 laurbærblade
6 nelliker
10 peberkorn
5 allehåndefrø
2 spsk salt
Evt. atamon eller alkohol til skoldning af sylteglassene
Fremgangsmåde |
Skold sylteglassene og skyl dem evt. med atamon eller alkohol – husk også
lågene.
Gnub skindet af de kogte rødbeder, skær top og bund af og skær dem herefter i
skiver af ca. 1/2-1 cm’s tykkelse.
Fordel rødbedeskiverne i de skoldede sylteglas.
Vand, eddike, sukker og krydderier koges sammen til en lage, som smages til med
salt.
Den varme lage hældes over rødbederne i glassene og krydderierne fordeles.
Sæt låg på glassene og afkøl dem.
Lad rødbederne trækkes 1 uges tid, inden de spises.
Tip: |