Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Strandkålssalat

Beskrivelse
Strandkålen vokser på de danske stenstrande og indeholder en masse gode vitaminer og mineraler.

Salaten er virkelig god som tilbehør til din hovedret og kombinationen af det sure fra citronen, det friske fra æblerne og det søde fra akaciehonning og tranebær giver den perfekte "marinade" til kålen.

 

 

Ingredienser

 200 g strandkål (eller hvidkål eller spidskål)
1 fennikel
4 citroner
1 æble
2 spsk akaciehonning
2 spsk rapsolie
4 spsk tørrede tranebær
peber

Fremgangsmåde

Snit kål og fennikel meget fint, og kom det i en skål.
Pres saften fra citronerne over og bland det godt rundt, så citronsaften fordeles.
Dæk skålen med folie eller sølvpapir og sæt den på køl.
Lad det trække i minimum 1 time.
Syren i citronsaften mørner kålen.

Skær æblet i tern. Bland ternene i salaten.
Tilsæt honning, olie og tranebær.

Smag salaten til med peber inden servering.