Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Spaghetti med svampesauce

Beskrivelse

Nem og virkelig smagfuld aftensmad


 

   

Ingredienser

1 bk mark champignon
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 spsk finthakket frisk rosmarin
1 dl hvidvin
2 dl fløde
0,5 terning okseboullion
1-2 tsk maizena til at jævne med
1 dråbe sovsekulør
Olie
Sort peber og salt
Spaghetti

Fremgangsmåde

  • Champignon renses og skæres i skiver, hvorefter løg og hvidløg finthakkes.
    I en pande sauteres løg, hvidløg og rosmarin i lidt olie, hvorefter champignonerne tilsættes.
    Champignonerne steges indtil de har fået en god stegeoverflade og de har smidt deres væske.
    Herefter tilsættes hvidvinen, som lige koges op og så tilsættes fløden, peber og boullionterningen.
    Saucen simrer nu i 10-15 minutters tid.
  • Når saucen har simret i den angivne tid, sættes spaghettien over og koges efter anvisningen på pakken. Saucen simrer bare fortsat videre.
  • Et par minutter før spaghettien er færdig jævnes saucen, hvis nødvendigt, med lidt maizena rørt ud i vand + en dråbe sovsekulør.
  • Den skal bare lige "tykne" lidt, så den "hænger fast" på spaghettien.
  • Saucen smages til med ekstra salt og peber.
  • Serveres til spaghetti og et godt stykke kød.