Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Beskrivelse |
|
|
|
1 stk. hvidkålshoved
2 stk. store gulerødder
0,5 stk. knoldselleri
1 stk. stort løg
6-7 stk. kartofler
500 g svinesmåkød
150 g bacon i tern
4-5 stk. kødfulde, røgede pølser
(f.eks. kålpølser fra Højer)
1 smule madraskarry
8-10 stk. enebær
2-4 tsk. kommen
1 smule salt
(efter smag)
1 smule peber
Man begynder med at snitte hvidkålshovedet fint. Så skærer man sellerien og
gulerødderne i fine tern.
Begge dele ristes på en pande i lidt smør.
Drys et par teskefulde karry på undervejs.
Når grøntsagerne er klar efter fem minutters tid, sættes de til side.
Dernæst brunes svinekødet på samme pande.
Tilsæt evt. lidt ekstra smør.
Svinekødet sættes ligeledes til side.
I den sorte gryde bruner man nu sit bacon, som man naturligvis har købt hos
slagteren, så man slipper for den halve liter vand, der er i pakkerne fra
supermarkedet. Når de er lysebrune, men ikke knasende, tages de op og sættes
også til side.
Så tilsætter man en god spiseskefuld smør til baconfedtet og et stort hakket
løg. Når løget begynder at blive gennemsigtigt, drysser man en stor spiseskefuld
karry i gryden og rører godt rundt til karryen er brændt af.
Så kommes den snittede kål i gryden og vendes rundt sammen med en stor
teskefuld kommen og 5-6 enebær. Oven på kålen kommer man nu sine ristede
grøntsager, svinekød og bacon. Læg låg på og lad det simre i 30-40 minutter.
Derefter blander man det hele rundt og tilsætter 4-5 kålpølser skåret i ikke for små stykker og 5-6 pæne kartofler skrællede og evt. halverede.
Nu blandes det hele sammen, låget lægges på, og man lader igen retten simre
mindst en halv times tid. Hvis det virker tørt, kan der tilsættes lidt vand. Når
kartoflerne er møre, er retten klar til servering.
TIP: Vi plejer at give groft rugbrød til samt en god, krads sennep. Og så
naturligvis øl og snaps.