Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Porregratin

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

 110 g hvedemel
6 dl mælk
40 g smør + lidt ekstra til at smøre formen med
4 porrer (store)
6 æg
groft salt
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kom hvedemelet og lidt af mælken i en gryde, og rør det til en jævning.
Tilsæt smørret og tænd for varmen.
Tilsæt resten af mælken, lidt ad gangen, mens der piskes.
Kog blandingen godt igennem, og tag gryden af varmen. Lad det køle lidt af.

Rens porrerne og skær dem i skiver.

Skil æggeblommer og æggehvider ad.
Rør æggeblommerne i mælkeblandingen, én ad gangen.

Rør salt, peber og porreskiver i blandingen.

Tænd ovnen på 175 grader.

Pisk æggehviderne meget stive og vend halvdelen i dejen.

Fold forsigtigt resten af hviderne i.
Det er vigtigt, at der ikke bliver slået for meget luft ud af de piskede æggehvider.

Hæld dejen i en smurt souffleform (ca. 3 liter) og bag porregratinen på den nederste rille i ovnen i 45-55 minutter eller til den er gylden.
Undgå helst at åbne lågen undervejs - så kan gratinen falde sammen.