Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Krydrede flødekartofler med paprika |
|
Ingredienser |
ca. 1 kg kartofler
1 spsk olie
2 fed hvidløg, finthakket
1 løg, finthakket
2 spsk mild paprika
1 lille dåse tomatpure
½ L fløde (madlavnings- eller piskefløde)
1 nip sukker
salt og peber
Fremgangsmåde |
Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og læg dem i et ildfast fad.
Vil man forkorte bagetiden, så giv evt.
kartoffelskiverne et hurtigt opkog i letsaltet vand, hæld vandet fra og læg dem
i fadet.
Olien opvarmes i en lille gryde eller på en pande og hvidløg og løg sauteres
heri.
Paprika og tomatpure tilsættes og til sidst hældes fløden ved.
Bring saucen i kog, så fløden tykner let og smag til med sukker, salt og peber.
Fordel saucen ovenpå kartoflerne og bag dem ved 200 grader varmluft i 30-60 minutter til kartoflerne er møre og overfladen gylden – bagetiden afhænger af kartoflernes størrelse og om de er forkogte.
Server straks.
Tip: |