Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Beskrivelse
Kartoffelpizza er en lækker version med grøntsager i stedet for den traditionelle med kød
|
|
10 g gær
2 dl vand
1 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
200 g durummel
Ca. 100 g hvedemel
6 nye kartofler
2 kviste rosmarin
1 kugle mozzarella
Salt og peber
Lidt olivenolie
Tilbehør
Agurkesalat og kogte pillede kartofler
Rør gæren ud i vandet, rør olie, salt og durum i.
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, til dejen slipper skålen.
Ælt dejen ca. 200 tag og lad den hæve i 2 timer.
Slå dejen ned, del den i to og udrul to store cirkler.
Læg dem på bagepapir.
Tænd for ovnen på 230º varmluft og sæt 2 plader i ovnen.
Skrub kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Smør dejcirklerne med lidt olie og læg kartoflerne på.
Dryp lidt olie over, drys med salt, peber og rosmarin.
Skær osten i tynde skriver og fordel over pizzaerne.
Træk dem over på de varme plader og bag dem ca. 10-15 min., til kartoflerne er
lysebrune.
Servér den færdige kartoffelpizza med grøn salat.
.