Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Julekrydrede risengrødsklatter
 med appelsin og vanille

 

Ingredienser  

450 gr kold risengrød
2 æg
50 gr hvedemel
2 spsk sukker
1/2 tsk vanillepulver
1/4 tsk kardemomme
fintrevet skal af en økologisk appelsin
lidt smør til stegning

Fremgangsmåde

Rør alle ingredienserne sammen i en skål.
Er risengrød kold og meget stiv, kan det være nemmest at stikke klør fem i massen og ælte det hele sammen – evt. iført en latexhandske, hvis man ikke er så meget for snask på fingrene.
På den måde undgår man klumper af kold risengrød i klatterne.
Det samme trick kan faktisk bruges, når man rører ris a la mande sammen.

Opvarm lidt smør på en pande og steg klatterne gyldne på begge sider.
Hold klatterne varme og server dem med syltetøj, æblemos, flormelis eller kanelsukker.
Drik evt. en juleøl til, hvis der skal julehygges i højeste gear.

Tip: