Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Honningmarinerede nødder med appelsin

Dit ostebord bliver endnu mere interessant og lækkert med disse honningmarinerede nødder med appelsin.
Nødderne er især gode som tilbehør til de mere tørre og kraftige oste. 

Ingredienser  

 3 dl blandede nødder (f.eks. hasselnødder, valnødder og mandler)
1,5 dl honning
1 økologisk appelsin (saft og skal)


Fremgangsmåde  

 Rist nødderne i ovnen i ca. 12 minutter ved 150 grader.
Kom honningen i en gryde eller på pande.
Riv skallen af appelsinen og bland skallen samt saften fra appelsinen sammen med honningen.
Kog det op, men pas på, at det ikke brænder på.
Kom de ristede nødder i honningen, og lad dem simre i to minutter.
Hæld massen på skoldede glas og stil dem på køl natten over, inden de skal spises


Tip:
Når du anretter et ostebord, skal du selvfølgelig sammensætte ostene efter din egen smag og præference. Men en god tommelfingerregel er, at du udvælger ostene, så du kommer godt omkring i både konsistens og styrke. Du kan komme langt med bare fire oste