Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Fransk Kartoffelstuvning

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

500 gram Små kartofler
1 kvist Mynte, frisk

250 gram Tomater
45 gram Smør
1 fed Hvidløg
1 tsk. Tomatpure. koncentreret
1 tsk. Paprika, edelsuss
3 spsk. Hvedemel
3 dl. Mælk
2 spsk. Piskefløde

Fremgangsmåde

Kartoflerne skrabes og lægges i en stor gryde saltet vand.
Læg myntekvisten ved og lad kartoflerne simre i 10 min. Hæld vandet fra og stil kartoflerne til side

Tomaterne skæres midt over.
Kernerne tages omhyggeligt ud med en teske.
Tomat kødet hakkes groft og stilles til side.

Smelt 15 g af smørret i en mellemstor gryde.
Tilsæt tomatkødet, hvidløg, tomatpure og paprika, og lad det stege ved svag varme i 5 min.
Blandingen hældes i en si og stille til side.
Ovnen forvarmes til 180 grader C. alm. ovn.

Det resterende smør smeltes ved lav varme i en tykbundet gryde.
Melet drysses i gryden og steger med i 1-2 min. uden at brune.
Rør grundigt i blandingen med en trægrydeske.

Tilsæt nu langsomt mælken under kraftig piskning.
Bliv ved med at at piske, til saucen kommer i kog.
Lad den simre ved svag varme i 3-4 min. til den har en passende cremet konsistens.
Hvis saucen har fået klumper, kan den hældes igennem en si og varmes op igen i en ren gryde.

Smag saucen til med salt og peber og rør tomatblandingen i sammen med piskefløden.

Kom nu kartoflerne i saucen og rør stuvningen godt igennem, så alle kartoflerne er dækket af saucen.
Stuvningen hældes over i et ildfast fad.
Dæk fadet til med folie og stil det i ovnen i 20 min. til kartoflerne føles møre, når det stikkes i dem med en skarp kniv.