Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Cacio e Pepe

 

Ingredienser  

 400 g spaghetti
2 spsk. smør
Friskkværnet sort peber
175 g friskrevet parmesanost (eller grana padano)
1 spsk. friske timianblade
Kogevand fra pastaen


Fremgangsmåde  

 Sæt en gryde med rigeligt saltet vand til at koge.
Gå samtidig i gang med saucen: Kom to spsk. smør på en pande (gerne en med høje kanter, som kan rumme den færdigkogte pasta).
Lad smørret bruse lidt op og kværn en god mængde peber ned i smøret. Kom et par store skefulde pastavand på. Skru ned og lad det simre lidt.
Når pastaen er kogt halvt færdig, fiskes den op af gryden og kommes over på panden. Der spædes løbende til med pastavand fra gryden, mens pastaen koger færdig i panden.
Når pastaen er ved at være al dente (kogt, men med bid), kommes osten i lidt ad gangen, mens der hele tiden røres i panden. Tilsæt evt. også lidt mere pastavand undervejs, så retten ender med at være cremet og lækker.
Retten serveres øjeblikkeligt med ekstra ost og evt. lidt timianblade drysset over.


Tip:
Pastaretten kan også fungere som tilbehør til f.eks. stegt kyllingebryst eller med sprøde bacontern drysset over.

Gode råd, når du koger pasta:

Kog i rigeligt vand (Det forhindrer klistret pasta)
Kom lidt salt i vandet, men drop olie.
Kog gerne pastaen i halvdelen af den tid, der står på pakken.
Gem en del af kogevandet, når du sigter pastaen (eller tag pastaen op med en tang i stedet for at sigte den). Du kan nemlig bruge kogevandet til den sauce, der skal serveres med pastaen.
Kogevandet gør saucen cremet, og stivelsen gør, at den 'hænger' på pastaen.
Kog pastaen færdig i den sauce, du vil servere den med - hvis den er færdigkogt i vandet, bliver den overkogt sammen med saucen.