Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Brændte mandler i mikrobølgeovn |
|
Ingredienser |
100 gr mandler
50 gr sukker
1,5 spsk vand
Fremgangsmåde |
Mandler, sukker og vand blandes godt sammen i en ildfast glasskål – brug
gerne en stor skål med plads til at røre rundt.
Giv mandlerne 2-3 minutter ved fuld effekt i mikrobølgeovnen – nu skulle
sukkeret være krystalliseret og have samlet sig om mandlerne.
Rør godt rundt og giv igen mandlerne 2 minutter ved fuld effekt.
Nu begynder sukkeret at smelte og karamellisere.
Rør rundt og giv mandlerne yderligere 30 sekunder ad gangen ved fuld effekt,
hvis de ønskes mere blanke/brændte.
Rør godt rundt imellem hver omgang.
Når mandlerne er færdige, bredes de ud på et stykke bagepapir og skilles
forsigtigt ad.
Afkøl mandlerne og opbevar dem i en lufttæt beholder.
Tip: Ønsker man at tilføje smag af fx lakridspulver, stødt kanel, vanille, kakao eller lignende til mandlerne, så røres det blot sammen med mandler, sukker og vand i skålen. |