Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Brændte mandler i mikrobølgeovn

 

Ingredienser  

100 gr mandler
50 gr sukker
1,5 spsk vand

Fremgangsmåde

Mandler, sukker og vand blandes godt sammen i en ildfast glasskål – brug gerne en stor skål med plads til at røre rundt.
Giv mandlerne 2-3 minutter ved fuld effekt i mikrobølgeovnen – nu skulle sukkeret være krystalliseret og have samlet sig om mandlerne.

Rør godt rundt og giv igen mandlerne 2 minutter ved fuld effekt.
Nu begynder sukkeret at smelte og karamellisere.
Rør rundt og giv mandlerne yderligere 30 sekunder ad gangen ved fuld effekt, hvis de ønskes mere blanke/brændte.
Rør godt rundt imellem hver omgang.

Når mandlerne er færdige, bredes de ud på et stykke bagepapir og skilles forsigtigt ad.
Afkøl mandlerne og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Tip:
Ønsker man at tilføje smag af fx lakridspulver, stødt kanel, vanille, kakao eller lignende til mandlerne, så røres det blot sammen med mandler, sukker og vand i skålen.