Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Borsch

Beskrivelse

Man kommer ikke rigtig uden om borsch
når man når til Rusland
Har egentlig altid troet at borsch stort set bare var rødbede,
og der er da også rødbede, men også en masse andre ting
Om man er til den jordede rødbede smag eller ej,
er jo en smagssag
- man slipper i hvert fald ikke uden om den i denne ret


 

Ingredienser

1 rødbede, vasket
1 kartoffel, i tern
2 spsk olie
½ løg, fint hakket
1 lille gulerod, revet
2 dl hvidkål, i tynde strimler
½ dåse kidney bønner med væde
1 lauerbærblad
5 dl vand
2 dl bouillon
2 spsk ketchup
1 spsk citron saft
Peber
1 tsk dild

Creme fraiche


Fremgangsmåde

Put vand og rødbede i en stor gryde.
Kog i 1 time under låg.
Tag rødbeden op af vandet, gem vandet.
Riv rødbeden groft.

Sauter gulerod og løg i en stor pande i 7-10 minutter.
Tilsæt ketchup.

Put kartoflen i rødbede vandet.
Kog 5 minutter.
Tilsæt kål.
Kog 5 minutter.
Tilsæt rødbede.
Tilsæt bouillon, citron, peber, lauerbær og bønner.
Tilsæt gulerødder, løg og dild.
Lad simre 5 minutter.

Server med en klat crème fraiche.