Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Beskrivelse |
|
|
|
1 blomkålshoved (ca. 1500 gram)
3 dl. sødmælk
1 1/2 dl. vand
40 g. smør
50 gram hvedemel
salt
peber
muskat
5 æg - delte
Rasp
50 gram reven ost
20 gram smør
Del blomkålshovedet i halvstore buketter.
Kog dem sprøde i letsaltet vand + mælk, ca. 5 minutter.
Tag den herefter op.
Bag mel og smør (40 gram) grundigt igennem.
Hæld mælk/vand kogelagen i lidt efter lidt, under omrøring.
Kog saucen igennem et par minutter - til den er jævn.
Smag til med salt, hvid peger og muskatnød.
Rør æggeblommer i saucen, når den er kølet en del af.
Saucen skal forsat virke tæt og forholdsvis fast.
Pisk æggehviderne stive.
Fordel blomkålen i et smurt og raspdrysser ildfast gratinfad.
Vend æggehvider i saucen og hæld over blomkålshovederne.
Fordel et tyndt lag rasp over gratinen.
Kom små smørklatter på toppen og gratiner i ovnen ca. 40
minutter ved 200 grader C.
Tips:
Der kan eventuelt drysses lidt parmesanost over retten, inden
den gratineres.