Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Blomkålsgrating

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

1 blomkålshoved (ca. 1500 gram)
3 dl. sødmælk
1 1/2 dl. vand
40 g. smør
50 gram hvedemel
salt
peber
muskat
5 æg - delte
Rasp
50 gram reven ost
20 gram smør

Fremgangsmåde

  • Del blomkålshovedet i halvstore buketter.
    Kog dem sprøde i letsaltet vand + mælk, ca. 5 minutter.
    Tag den herefter op.

  • Bag mel og smør (40 gram) grundigt igennem.
    Hæld mælk/vand kogelagen i lidt efter lidt, under omrøring.
    Kog saucen igennem et par minutter - til den er jævn.
    Smag til med salt, hvid peger og muskatnød.

  • Rør æggeblommer i saucen, når den er kølet en del af.
    Saucen skal forsat virke tæt og forholdsvis fast.
    Pisk æggehviderne stive.
    Fordel blomkålen i et smurt og raspdrysser ildfast gratinfad.
    Vend æggehvider i saucen og hæld over blomkålshovederne.

  • Fordel et tyndt lag rasp over gratinen.
    Kom små smørklatter på toppen og gratiner i ovnen ca. 40 minutter ved 200 grader C.


  • Tips:
    Der kan eventuelt drysses lidt parmesanost over retten, inden den gratineres.