Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Beskrivelse |
|
|
|
2 stk. blomkål
150 g smør
100 g hvedemel
1 l letmælk
1 tsk. revet muskatnød
1 tsk. salt
1 tsk. peber
6 tsk. æg
50 g rasp
2 spsk. hvidvinseddike
6 spsk. rapsolie
1 stk. hvidløg
1 tsk. dijonsennep
0,5 stk. iceberg
100 g radiccio
100 g rucola
50 g pinjekerner
4 stk. tomat
Skær blomkål ud
Blomkål skæres ud i små buketter og fordeles i smurt ovnfast fad (ca. 30*25 cm).
Rær saucen sammen
100 g smør og 100 g mel afbages i gryde ved svag varme.
Sødmælk lunes og røres i, og det koges op under omrøring, til saucen er jævnet
til en ensartet konsistens.
Smag til med salt, peber og muskatnød.
Hvis man ønsker det, kan man også tilsætte hakkede skalotteløg og lidt revet
citronskal.
Saucen afkøles til ca. 60 grader.
Tilsæt æg i saucen
Del 6 æg. Hviderne piskes stive, og æggeblommerne røres i den afkølede sauce.
Hviderne foldes derefter ind i saucen, som til sidst hældes over blomkålen.
Bag gratinen i ovnen
Gratinen bages i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 min, hvorefter den tages
ud og overdrysses med rasp og nogle skefulde af de resterende
50 g smør.
Bages fortsat i ca. 10 minutter, og til sidst indstilles ovnen på grill, og
retten gratineres gylden og sprød på overfladen.
Dressing
Eddike rystes sammen med rapsolien og smages til med hakket hvidløg og sennep.
Salat
Rist pinjekernerne og skær tomaterne i tern.
Skyl salaten, bland det hele sammen og bland dressingen i.
Smag til med salt og peber og server salaten til blomkålsgratinen.