Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Beskrivelse |
|
|
|
500 g tomater på stilk
2 æbler – syrlige 1
50 g løg
1 peberfrugt
1 dåse flåede tomater
17 g salt
Peber
80 g rørsukker
½ dl æbleeddike
Kanel
Nellike – stødt
Fjern stilken fra tomaterne.
Skræl æblerne, og fjern kernehusene.
Pil løgene.
Fjern kerner og stilk fra peberfrugten.
Hak eller pulsblend alt.
Kom det hele i en gryde sammen med de øvrige ingredienser, det skal bare være et
lille drys af kanel og stødt nellike. Lad det koge stille i en times tid under
låg.
Kom indholdet af gryden i blenderen – evt. ad flere omgange – og blend til en
jævn masse.
Passér evt. gennem en sigte tilbage i gryden.
Kog ketchuppen, til den er tilpas tyk.
Den sætter sig lidt, når den køler ned, så tag evt. en lille prøve på en kold
tallerken undervejs.
Smag til!
Tip: Tilsæt evt. lidt atamon, så holdbarheden forlænges.