Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Hjemmerørt Ketchup

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

500 g tomater på stilk
2 æbler – syrlige 1
50 g løg
1 peberfrugt
1 dåse flåede tomater
17 g salt
Peber
80 g rørsukker
½ dl æbleeddike
Kanel
Nellike – stødt

Fremgangsmåde

Fjern stilken fra tomaterne.
Skræl æblerne, og fjern kernehusene.
Pil løgene.
Fjern kerner og stilk fra peberfrugten.
Hak eller pulsblend alt.
Kom det hele i en gryde sammen med de øvrige ingredienser, det skal bare være et lille drys af kanel og stødt nellike. Lad det koge stille i en times tid under låg.

Kom indholdet af gryden i blenderen – evt. ad flere omgange – og blend til en jævn masse.
Passér evt. gennem en sigte tilbage i gryden.
Kog ketchuppen, til den er tilpas tyk.
Den sætter sig lidt, når den køler ned, så tag evt. en lille prøve på en kold tallerken undervejs.

Smag til!

Tip: Tilsæt evt. lidt atamon, så holdbarheden forlænges.