Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Whiskysauce

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

 1/2 løg
3 spsk smør
1 dl æbleeddike
5 dl oksefond (eller kalvefond)
2 dl piskefløde
1 1/2 dl whisky
2 spsk hvedemel
1 dl vand
lidt kulør
salt
peber

Fremgangsmåde

Hak løget meget fint.
Smelt smør i en lille gryde og sautér løgene deri.
De skal ikke brunes.
Hæld æbleeddiken i og lad det koge lidt.
Tilsæt fond og sørg for at saucen koger inden fløden tilsættes.
Hæld whiskyen i.
Ryst vand og mel sammen til en meljævning, og hæld jævningen i sovsen under omrøring.

Tilsæt lidt kulør for farvens skyld og smag til med salt, peber og whisky.