Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Kødsovs/Tomatsovs

Ingredienser (4 personer)

2 dåser flåede luksustomater
2 fed hvidløg
2 løg
1 okseboullionterning
1 glas champignoner
500-600 g hakket oksekød
lidt fløde
paprika, peber, salt,
oregano, basilikum,
(Krydderimix.)

Fremgangsmåde

Løg hakkes, og svitses/brunes sammen med champignoner og kød i bunden af en gryde. Boullion terningen røres ud i en dl varmt vand. De flåedetomater og vandet med den udrørte boullionterning puttes i gryden. Hvidløg pilles og presses, og kommes i gryden sammen med kryderierne. Tilsidst hældes lidt piskefløde i sovsen (1/8 l). Sovsen bringes i kog og skal simre i et par minutter.

Servering

Serveres sammen med salat til pasta/ris.
(Kan også anvendes som sovs til koteletter i fad, og hvis champignoner udelades, som kødsovs til Lasagna)