Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Hvidløgssovs

Anvendelse: Hakkebøf, oksebøf, stegt kylling eller kalkun.

Ingredienser

12 fed hvidløg (ca. 50 g)
100 g hvide champignoner
2 1/2 dl mælk
1 terning okse- eller hønsebouillon
evt. ekstra champignoner i tynde skiver som fyld

Fremgangsmåde

Pil hvidløgsfeddene, skær dem igennem, og læg dem i en gryde med ca. 1/2 liter vand. Lad vandet koge op, og hæld det fra. Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Kom mælk, champignoner, hvidløg og bouillonterning i en rustfri eller emaljeret gryde (af hensyn til farven), og lad det snurre ved svag varme i ca. 20 minutter under låg. Blend sovsen, og varm den igennem inden servering. Tilsæt evt. tynde skiver af 3-4 champignoner, når sovsen varmes igennem.