Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Hollandaisesauce

Ingredienser (6 pers.)

4 æggeblommer
1 1/2 spsk citronsaft
1/2 tsk salt
1/4 tsk hvid peber
250 g smør

Fremgangsmåde

Æggeblommer og citronsaft blendes nogle sekunder på blenderen med salt og peber. Smørret smeltes - uden at brune - og hældes i en jævn stråle i æggene, mens motoren går ved højeste hastighed. Så snart saucen er glat og cremeagtig, standses motoren. Anvendes til kogt fisk. Er saucem for tyk, tilsættes fiskesuppe. Saucen kan også laves med håndpisker. Æggeblommer piskes skummende med citronsaft, salt og peber, det smeltede smør hældes i, i en jævn stråle under piskning. Er saucen ikke varm nok, kan den varmes i vandbad v/ 35C under stadig piskning.