Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Bechamelsovs

Sovs til Lasagne, Tortelini eller bare til pasta generelt.

Ingredienser (4-6 personer)

margarine
mel
1 liter mælk
ost
muskatnød eller muskatblomme

Fremgangsmåde

Smelt ved jævn varme margarinen i en gryde, tilsæt mel under kraftig omrøring, indtil der ikke er mere flydende fedtstof tilbage.
Tilsæt nu ca. halvdelen af mælken og sørg for hele tiden at røre i sovsen.
Tilsæt ost og muskat efter smag.
Tilsæt resten af mælken undervejs, når sovsen bliver tykkere, men sørg for at den næsten koger hele vejen igennem forløbet.
Hvis du ønsker en kraftigere smag af muskat, kan du komme den i inden melet.

Servering

Bruges som den hvide sovs i lasagne, sovs til tortelini, eller bare som en sekundær sovs til en ellers kedelig tirsdags pastaret.