Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Æggekage med Kartofler

Beskrivelse.

 

 

 

Ingredienser

En rest (ca. 200 g) kogte kartofler
4 æg
1-2 peberfrugter
75 g revet cheddarost
En rest (3-4 stk.) pølser
1 tsk smør
2 dråber olie
Salt
Peber

Fremgangsmåde: 

Tænd ovnen på grill.

Skær kartoflerne og peberfrugterne i tern og pølserne i skiver.

Pisk æggene i en skål og tilsæt peberfrugt, pølser, ost og kartofler.
Krydr med salt og peber.

Opvarm olie og smør i en pande (uden plastikhåndtag) og hæld æggemassen på den varme pande.
Steg den i 5 minutter ved middel varme (til bunden begynder at få farve).

Stil panden under ovngrillen og steg den i 4-7 minutter.
Hold øje med at den ikke brænder på.

Vend omeletten ud på en tallerken og lad den afkøle.
Det gør ikke noget, hvis den stadig føles lidt levende i midten.
Det udligner sig, efterhånden som omeletten bliver kold.

Skær omeletten ud i 4 store eller 8 små stykker og server med et stykke rugbrød og evt. en let salat.