Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Beskrivelse |
|
|
|
2 stk. entrecotes
(ca. 100-150 gram kød pr. mand - alt efter sult!)
2 tsk. grov sennep
2 håndfulde rucola salat
2 stk. cornichoner
8 skiver godt brød
(gerne et surdejsbrød)
Østers-mayonnaise
2 stk. past. æggeblommer
2-3 stk. friske østers
1 spsk. sherryvineddike
1 smule sukker
0,5 tsk. salt
(efter smag)
1 knivspids peber
2-3 dl vindruekerne olie
Løgrelish
2-3 stk. store skalotteløg
0,5 tsk. salt
(efter smag)
1 knivspids peber
1 spsk. sukker
1 spsk. sherryvineddike
2-3 spsk. olie
(til stegning)
Lav løgrelish først:
Skær fine skiver af løgene - ca. 1 mm tykke. Steg dem gyldne ved mellemhøj
varme.
Giv dem salt, peber, en spsk. sukker og 1-2 spsk. eddike på.
Kog det væk. Der må godt være en anelse bid i løgene stadigvæk.
De skal være let sur-søde. Stil dem til side.
Østersmayo:
Åben østersne. Hæld vandet fra - eller gem det evt. til noget andet.
Blend 2-3 østers med 1 bæger pasteuriserede æggeblommer, 1 spsk. eddike, en
anelse sukker, lidt salt og peber.
Lad blenderen køre langtsomt - og kom så forsigtigt nogle dråber olie i. Så lidt
mere.
Og bliv ved, til du har en ret stiv, let grålig mayo, der smager fint af østers.
Sandwichen:
Steg dine entrecotes medium rare. De skal være røde indeni stadigvæk - men varme
hele vejen igennem.
Stil dem til side.
Rist brødet.
Denne steak sandwich er ment som en open sandwich, hvor man ikke nødvendigvis
behøver at lægge brød oven på toppen.
Skal den laves som en sandwich, man skal tage med sig, er det nødvendigt.
Smør brødet med et skrabet lag grov sennep - altså ganske tyndt.
Læg rucola-salat på brødet, derpå skiver af oksekød, derpå løg-relish.
Kom så nogle gode striber eller små toppe af østersmayo på og slut af med
fintskivede cornichons.
Husk at komme salt på kødet, når du har skivet det.
TIP: Dette er en sandwich, der passer vældig godt til en beskidt,
oversøisk cabernet sauvignon.
Tip 2
prøv at blande lidt cremefraice og dijon sennep og brug det som dressing på en
af dem.