Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Beskrivelse |
|
|
|
Shawarma
3 tskspidskommen- stødt
2 tsktørrede koriander
500 gramstegt lamme- eller oksekød
1 fedhvidløg
1 spskolivenolie
1/2 tsksalt
1/2 stkcitron
Tilbehør
salat efter eget valg
4 stktomater
1/2 stkagurk
1 stkrødløg- eller alm. løg
1 pottepurløg
2 dlyoghurt naturel
1/2 spskakaciehonning
8 stkpitabrød med fuldkorn
peber
Rist spidskommen og koriander på en tør pande, til det dufter dejligt.
Lad krydderierne køle lidt af, mens du ordner kødet.
Du skærer kødet i så tynde strimler som muligt.
Bland krydderierne sammen med kødet, presset hvidløg, olivenolie, lidt salt
og citronsaft i en frysepose.
Massér nu krydderiblandingen godt ind i kødet og lad det lynmarinere, mens du
fikser grøntsager og dressing.
Snit salaten helt fint. Skyl tomater og agurk og skær dem i skiver.
Skær løget i fine ringe.
Skyl purløget og hak det fint - det er ikke sikkert, du skal bruge det hele.
Bland purløg godt sammen med yoghurt naturel og akaciehonning og krydr med salt
og peber.
Du kan evt. tilsætte lidt presset hvidløg
Steg nu kødet på en varm pande uden olie - der er nok olie i
krydderiblandingen.
Kødet skal være gennemvarmt og ha' fået lidt stegeskorpe.
Lun pitabrødene og stil alle ingredienser på bordet i små skåle.