Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Nem Omelet

Beskrivelse

 

Man kan også spise den med ovnbagte cocktail tomater, eller en god 10+ danbo, som rives over den varme omelet, som man måske har fyldt med en skive skinke, kogt eller lufttørret.
Man kan vælge at lave en stor og lidt flad, og klappe den sammen som traditionel omelet, som en konvolut.
Eller man kan rulle den stramt omkring spinat, og spise den som sådan. Denne omelet er fx god at have med on-the-go.
Man kan også vælge en lille pande til omelet, så får du en lidt tykkere version.
Det vigtige, når man laver omelet, er at have en god pande med slip-let belægning. Og så steg omelet i ekstra jomfruolivenolie, fordi smør ville være dumt, ernæringsmæssigt, fordi ægget leverer den del af fedtet, der fortrinsvist er mættet, så den del er i orden, så vælge det sunde fedt til, til at stege omeletten i.
Omelet er en god frokost ret, den er hurtig, de fleste kan lide den, og man har næsten altid ingredienser hjemme til omelet, som også fint kan gå som det varme aftensmåltid.

 

   

Ingredienser

1 æg
2 spsk mælk
salt og friskkværnet sort peber
1 tsk ekstra jomfruolivenolie

Fyld:
1 skive håndskåret tørsaltet bacon
1,5 dl ekstra fine grønne ærter (frosne)
1 dl perleløg (frosne)
2 tsk finthakket kruspersille

Fremgangsmåde

Tø ærter og løg op i en si, overhæld det med kogende vand et par gange, til det er optøet, vend persillen i blandingen, og hold den varm.

Skær bacon i tern på højkant, så det bliver stave eller rektangler. Steg dem på panden, til de er gyldne, og fedtafsmeltede.
Læg dem på fedtsugende papir, som i DK er køkkenrulle.

Gå således til selve omeletten:
Slå ægget ud i en skål, pisk den med en gaffel og med mælken.

Hæld olien ud på en pande, og når denne er varm, hældes æggemassen på panden.
Når du kan mærke, at omeletten er stabil i kanten, skuer du lidt ned for varmen.

Når du kan mærke, at den slipper bunden, lader du omeletten glide over på et grydelåg og lægger den tilbage på panden, men den stegte side opad.

Drys nu let med salt og peber, afhængig af, hvad fyldet er, og her, hvor det er bacon, der er salt, vær så forsigtig med saltet, faktisk behøver du det ikke.

Læg omeletten over på en tallerken og læg fyldet på.