Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Koldskål - det sikre sommerhit

 

Beskrivelse

Fyldet kan variere, lad mig nævne – og for at understrege, at den er skøn med andet end kammerjunkere, måske skønnere, og ja, sundere!

 

   

Ingredienser

 

1 liter kærnemælk
400 g skyr, alternativt fromage frais, yoghurt, tykmælk eller ymer
1 dl lyst rørsukker
korn fra 1 stang vanilje (men gem hylstrene og læg dem i den færdige koldskål, de vil stadig afgive korn)
1 citron


Fremgangsmåde

Pisk surmælksproduktet godt ud i kærnemælken sammen med vaniljekorn og sukker, du kan bruge manuelt piskeris, men det er også fint med stavblender eller håndmikser.

Vask citronen og skær den i 4 skiver. Pres citronsaften fra enderne ud i koldskålen, og rør lidt igen.

Hæld koldskålen i en god skål eller anden (metal)beholder med låg, læg vaniljestænger og citronskiver ned til koldskålen, og sæt den på bordet og/eller på køl.

Tip: - når vi høster hyldeblomster, og laver saft af den, så kan en del af sødmen komme fra den koncentrerede hyldeblomstsaft. Smag dig frem, det er en skøn, naturlig parfume i koldskål! Smagen af dansk sommer – og så med danske jordbær i naturligvis!