Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Beskrivelse. |
|
|
|
Gyros kød:
2 tsk. Oregano, tørret
2 tsk. Timian, tørret
2 tsk. Rosmarin, tørret
5 spsk. Oliven olie
Kebab kød:
1 spsk. hakket hvidløg
1 spsk. spidskommenfrø
1 spsk. korianderfrø
1 spsk. knust nelliker
1 spsk. peber
½ spsk. paprika
1 tsk. gurkemeje
½ tsk. stødt cayennepeber
½ tsk. stødt kanel
Fjern sener fra kødet
Skær kødet i ½ cm stykke skiver (fra den smalle del)
Læg i en stor skål og bland krydderiblandingen i
Bland det hele godt rundt og stil på køl min. en time
Kan nu laves i ovn eller i grill på rotisseri
OVN
På en bageplade med bagepapir lægger du et stykke kød hvor du har sat 2 spyd
igennem i hver side.
Sæt nu kødet de 2 spyd til der ikke er meget kød.
Sæt nu 2 stykker spyd ind i kødet på hver side så de stikker ud af, det gør så kødet ikke vælter i ovnen.
Steg nu kødet i ca. 50-60 min. ved. 200 grader
Grill
Sæt kødet på dit rotisseri og sæt enderne på
Grill ved indirekte varme i ca. 40-50 min. (ca. 220 grader)
Skær kødet i strimler fra siden af og læg på gyrosbrød eller andet fladbrød,
sammen med salat, løg, tomater,
cremefraiche dressing evt. lidt chili og rul sammen.