Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Gyros eller kebab kød

Beskrivelse.

 

 

 

Ingredienser

Gyros kød:
2 tsk. Oregano, tørret
2 tsk. Timian, tørret
2 tsk. Rosmarin, tørret
5 spsk. Oliven olie

Kebab kød:
1 spsk. hakket hvidløg
1 spsk. spidskommenfrø
1 spsk. korianderfrø
1 spsk. knust nelliker
1 spsk. peber
½ spsk. paprika
1 tsk. gurkemeje
½ tsk. stødt cayennepeber
½ tsk. stødt kanel

Fremgangsmåde: 

 

Fjern sener fra kødet
Skær kødet i ½ cm stykke skiver (fra den smalle del)
Læg i en stor skål og bland krydderiblandingen i
Bland det hele godt rundt og stil på køl min. en time
Kan nu laves i ovn eller i grill på rotisseri

OVN
På en bageplade med bagepapir lægger du et stykke kød hvor du har sat 2 spyd igennem i hver side.
Sæt nu kødet de 2 spyd til der ikke er meget kød.

Sæt nu 2 stykker spyd ind i kødet på hver side så de stikker ud af, det gør så kødet ikke vælter i ovnen.

Steg nu kødet i ca. 50-60 min. ved. 200 grader

Grill
Sæt kødet på dit rotisseri og sæt enderne på
Grill ved indirekte varme i ca. 40-50 min. (ca. 220 grader)

Skær kødet i strimler fra siden af og læg på gyrosbrød eller andet fladbrød, sammen med salat, løg, tomater,
cremefraiche dressing evt. lidt chili og rul sammen.