Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Cowboytoast med syltede rødløg og tabasco-ketchup

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

Toastbrød
5 dl vand
25 g gær
2 stk. æg
900 g hvedemel
40 g sukker
100 g smør
15 g salt
1 stk. æg til pensling

fars
1 kg oksefars
14 g krydderi-mix (5 dele salt, 1 del cayenne, 1 del paprika, 1 del peber, 1/4 stjerneanis)
60 g løg (stegt i ande- eller svinefedt)
1 pk. smør
1 stk. godt toastbrød
syltede løg
tabasco-ketcup

Syltede løg
2 skive rødløg
Lage (2 dele sukker/brun farin og 2 dele eddike)
salt
peber

Fremgangsmåde

Til toastbrød: Opløs gær i vandet.
Tilsæt æg, hvedemel, sukker og salt.
Ælt det sammen i en røremaskine, mens du tilsætter smør lidt ad gangen.
Gerne over 10 minutter.
Lad dejen hæve en time.
Form et stort brød.
Bag brødet i en form.
Regn med cirka 40. minutter i alt.
Prik i brødet undervejs.

Syltede løg: Bring lagen i kog, tilsæt løg.
Lad det simre i ca 15 min. og smag til med salt og peber.

Toasten: Farsen blandes.
Brødet skæres i ca. skiver af 1 cm.
Smelt smør på en pande.
Det skal begynde at brune let.
Steg skiverne af brød sprøde på den en side.
Form bøfferne i 125 gram kugler, og pres dem ned over brødet.

Vend brødet og steg bøffen på kødsiden.
Samtidig steger du kort 2 skiver brød igen i smør.
Den stegte side kommes på bøfsiden af den første stegning og steges færdig på den sidste ustegte side.
Serveres straks med lidt syltede løg og tabasco ketchup.