Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Big Mac burger

Beskrivelse


 

 

Ingredienser

500-600 g hakket oksekød
Smør og olie til stegning
Salt og peber
Icebergsalat
Syltede agurker
1 lille løg
8 skiver gul cheddarost
6 burgerboller

Dressing:
1,5 dl mayonnaise
1/2 dl sød sennep eller 2 tsk Dijon sennep
2 syltede agurker (hele)
1 tsk hvidvinseddike
1/2 fed hvidløg
1,5 tsk paprika
3-4 tsk ketchup

Fremgangsmåde

Form 8 bøffer ud af kødet.
Brug evt. bagsiden af en tallerken for at trykke bøfferne flade.
Steg bøfferne på en pande i smør eller læg dem på en grill.
Husk at krydre dem godt med salt og peber.

Skyl og hak salaten fint samt agurkerne og løget.
Skær burgerboller over så du får tre dele bolle til hver burger.
En top, en midte og en bund.
Varm bollerne på en pande med olie eller læg dem på en grill.
Burgerbollerne skal ikke i ovnen.

Dressing:
Hak agurkerne fint og rør alle ingedienserne sammen.
Kom agurkerne op i dressingen og smag til ketchup.
Lad dressingen trække i køleskabet i mindst en halv time og smag den derefter til igen.

Sådan laves Big Mac burgeren:
Bolle (Bunden)
Dressing
Salat
2 x ost
Bøf
Bolle (midt)
Dressing
Salat
Agurker
Løg
Bøf
Bolle (top)