Tilbage til Kogebog - Til Asiatiske Opskrifter - Tamilske Opskifter

 

Sri lanka Dal Bhat

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

Dal Bhat
4 fed hvidløg
25 g ingefær
1 spsk. spidskommen
1 spsk. stødt koriander
1 tsk. sennepsfrø
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. kanel
0.5 tsk. kardemomme
3 spsk. olie
1 stk. løg
200 g blomkål
1 stk. æble i små tern
1 ds. flået tomat
3 dl skyllede røde linser
5 dl vand
1 ds. kokosmælk
100 g babyspinat
2 dl frosne ærter
1 stk. lime

Myntedip
1 bdt. mynte
1 stk. løg
1 stk. grøn chili
1 stk. citron eller lime
1 fed hvidløg
1 tsk. spidskommen
1 tsk. sukker
salt

Peanutsalat
1 spsk. olie
2 fed revet hvidløg
10 g revet ingefær
1 tsk. chiliflager
0.5 stk. saft fra en lime
2 dl grofthakkede peanuts
3 stk. finhakkede tomater
0.5 stk. finthakket rødløg
1 bdt. finhakkede koriander efter smag

Hjemmelavet kokosmælk
3 dl revet kokosmel
6 dl kogende vand

Fremgangsmåde

Blend ingredienserne fra myntedippen godt sammen, smag til og kom i køleskabet indtil servering.
Herefter laves peanutsalaten.
Rør olie sammen med hvidløg, ingefær, chiliflager og limesaft sammen.
Kom peanuts, tomater, rødløg og koriander i en skål og vend dressingen i.
Peanutsalaten kommes også i køleskabet indtil servering.
Kom hvidløg, ingefær, spidskommen, koriander, sennepsfrø, gurkemeje, kanel og kardemomme i en minihakker sammen med olie, og blend det hele godt sammen til en pasta.
pil og hak løget.
Svits krydderiblandingen i ca. 5-6 minutter, sammen med hakket løg, ved middelvarme.
Tilsæt små tern af blomkål, æble, flåede tomater, linser og vand.
Lad det hele simre under låg i ca. 45 minutter ved middelvarme.
Tilsæt kokosmælk, rengjort spinat, ærter og evt. mere vand, hvis retten virker for tør.
Lad det simre yderligere i 15 minutter.
Smag til med limesaft og salt.

Servér Dal Bhat med myntedip, peanutssalat og evt. naan-brød.

KOKKETIP: Kom kokosmel og kogende vand i en blender, og lad det stå i ca. 10 minutter.
Blend herefter i et par minutter, indtil det ligner hvidt mælk.
Hæld enten mælken direkte på en ren flaske eller sigt den gennem et rent klæde.
Opbevar mælken på køl, og ryst flasken inden brug. Kokosmælken kan holde sig et par dage.